ÉV-EBF-VV mérések

Kötelező felülvizsgálatok: érintésvédelem, erősáramú berendezések és villámvédelem

Az érintésvédelem, az erősáramú berendezések és a villámvédelem felülvizsgálata jogszabályban rögzített, kötelezően elvégzendő feladatok. A fent nevezett vizsgálatok elmulasztásával olyan veszélyeknek vannak kitéve mind a munkavállalók, mind az egész céges komplexum, amelyek balesethez, katasztrófához vezethetnek.

Rutinfeladatnak tűnhet, mégis szükségszerű ellenőrizni, hogy minden berendezés megfelelően teljesít-e.

ÉV Érintésvédelmi Szabványossági Felülvizsgálat

Az Érintésvédelmi Szabványossági Felülvizsgálat az elektromos berendezések olyan ellenőrzése, amely kimutatja, hogy az adott egység a szabványok vagy a műszaki előírások kritériumait maradéktalanul teljesíti-e. A felülvizsgálatot jogszabályban rögzítetten kötelező mind a berendezés üzembe helyezésekor, mind időszakosan, mind nagyobb szervizet követően elvégezni.

EBF Erősáramú Berendezések Felülvizsgálata, azaz a tűzvédelmi felülvizsgálat

Az erősáramú berendezések felülvizsgálata során szakértőnk az elektromos hálózat működését vizsgálja, illetve a lehetséges hibákat keresi a megfelelő mérőműszerek segítségével. A felülvizsgálat az elektromos tüzek megelőzése miatt történik, a hiba időben történő felfedezésével, illetve javításával elkerülhető egy sokkal nagyobb katasztrófa.

A felülvizsgálat gyakorisága a tűzvédelmi szabályzatban meghatározott kockázati osztály szerint történik:

  • „NAK” (nagyon alacsony kockázat)
  • „AK” (alacsony kockázat)
  • „KK” (közepes kockázat)
  • „MK” (magas kockázat)

 

Míg az első három osztály esetén elegendő 6 évente elvégezni a felülvizsgálatot, addig az „MK” osztály esetében 3 évente kötelező.

Villámvédelmi Felülvizsgálat

Az épület villámvédelmi felülvizsgálata már a tervezésnél sarkalatos pont, de a későbbiekben az időszakos ellenőrzés is megmentheti az építményt a villámcsapástól keletkező tűzkártól.

 

A ProEhs csapata komplex szolgáltatást nyújt a kötelező felülvizsgálatokat tekintve, így nyugodt szívvel bízhatja csapatunkra a munkálatokat!