Környezetvédelem a munkavégzés során

Környezetvédelem a munkavégzés során

A környezetvédelem egy projekt során vagy egy cég életében elkerülhetetlen befolyásoló tényező. Mind a bolygónkért vállalt felelősség miatt, mind a kötelező hatósági köröket nézve dolgunk van vele. Emellett egy jól átgondolt tervezés nemcsak zöldíti a vállalatot, hanem jól kimutatható energia- és pénzmegtakarítást is eredményezhet.

Környezetvédelem az építési tervekben

Már a tervezett építési beruházásoknál is érdemes környezetvédelmi szempontból is megvizsgálni a tervrajzot, és számba venni a következőket:

  • A terület környezeti elemeinek felmérése. Idetartozik a talaj, illetve a talajvíz mintavételének megszervezése, a terület alkalmasságának felmérése az építkezéshez.
  • A hatóságok felé történő megfelelőség. Olyan feladatokat is vállalunk, mint a területi környezetvédelmi szabályokkal összhangban készülő terv véleményezése, illetve annak engedélyeztetése a hatóságok felé, vagy az építkezés zajhatármérése és ellenőrzése.
  • Technológiai hátterekkel kapcsolatos engedélyeztetések. Legyen szó csapadékelvezetésről, olajfogók létesítéséről vagy parkolók engedélyeztetéséről, szakértőink véleményére mindig támaszkodhat.

Az Ön igényei szerint az építkezéssel kapcsolatos összes környezetvédelmi tennivalót, engedélyeztetést komplex módon kezeljük.

Környezetvédelem az üzemeltetésben

A környezetvédelemmel kapcsolatos munkák akkor kezdődnek igazán, amikor már állnak a cég falai, és elindul a tevékenység. A cég működésére a következő elemek kerülhetnek előtérbe:

  • Környezetvédelmi azonosítók (KÜJ-KTJ) igénylése, valamint az éves bevallások kezelése (pl. hulladékbevallás).
  • Parkolók, vízelvezetés, zsírfogók engedélyeztetésének lebonyolítása.
  • A tevékenység során felmerülő, a környezetre hatást gyakorló munkavégzések felülvizsgálata, esetleges szennyeződés, zajártalom vizsgálatának koordinációja.
  • Hulladékgazdálkodási tervezet elkészítése.
  • A környezetvédelmi hatóságokkal történő kommunikáció és az engedélyeztetési folyamatok lebonyolítása.

A környezetvédelem az üzemeltetés során is kiemelt szempont. A környezetvédelmi hatóság felé történő megfelelőség mellett optimalizálni tudjuk a munkafolyamatokat úgy, hogy a cég ökológiai lábnyomát is csökkenthetjük, emellett pedig pénzt és energiát is spórolunk.

A komplex környezetvédelmi szolgáltatásért keresse kollégáinkat bizalommal a lenti elérhetőségek bármelyikén!