Komplex tűzvédelem

A tűzvédelem kötelező minden olyan létesítményben, intézményben, ahol bármilyen gazdálkodó szervezet tevékenységet folytat. Nem csupán jogszabályi előírás (1996. évi XXXI. törvény), hanem biztonság- és egészségvédelmi megfontolásból is nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a tűzvédelmi előírásokkal, normákkal.

Milyen tűzvédelmi feladatokat kell elvégezniük a vállalkozásoknak?
  • Biztonságos környezetet kell teremteniük a munkatársak részére, amelybe beletartozik a munkaterület, illetve a fogyasztók, ügyfelek által használt területek is.
  • A vállalkozások tevékenysége, működése olyan biztonságos feltételek között teljesüljön, amely elkerül minden tűz- és robbanásveszélyt.
  • A tevékenység végzése közben bekövetkező tűz esetén álljanak rendelkezésre azok az eszközök, amelyek egyrészt jelzik a problémát, másrészt segítik az elhárítást.
  • A létrehozott termékek, illetve a szolgáltatások rendeltetésszerű használat mellett se a munkatársakat ne veszélyeztessék az előállítás során, se a végfelhasználókat.

 

A fenti intézkedéseket tűzvédelmi dokumentációban szükséges rögzíteni, amelyet szakképesítéssel rendelkező szakemberrel kell elkészíttetni, aki a vállalkozás minden munkatársát oktatásban részesíti.

Milyen tűzvédelemmel kapcsolatos szolgáltatást nyújt a ProEhs csapata?
  • A tűzvédelemmel kapcsolatos szabályzat, dokumentáció elkészítése, illetve a már meglévő dokumentum felülvizsgálata és átalakítása vállalatspecifikusan.
  • A tűzriadók menetének megtervezése, programterv kidolgozása.
  • A menekülési útvonalak kijelölése, kötelező táblák és feliratok elhelyezése.
  • Tűzvédelemmel kapcsolatos eszközök kihelyezése, illetve azok időszakos karbantartása, felülvizsgálata.
  • Tűzvédelemmel kapcsolatos oktatás, vizsgáztatás, illetve rendszeres auditok biztosítása.
  • A hatósági vizsgálatok és felmérések során képviseljük a vállalatot.

 

A tűzvédelem elsődleges feladata, hogy megelőzze a lehetséges tűzesetek kialakulását, illetve, ha már megtörtént a baj, akkor a tűz továbbterjedését fékezze a megfelelő eszközök segítségével. A biztonságos munkavégzés akkor lehetséges, ha a munkatársak megfelelő oktatásban részesülnek és a tűzvédelmi dokumentációban leírtak szerint járnak el. Ehhez azonban olyan szakemberre van szükség, aki érthetően, felelősen adja át tudását a dolgozók részére.

 

A ProEhs szakemberei a minőségi munka és oktatás hívei, így gondoskodnak az Ön vállalatának védelméről. A komplex tűzvédelmi szolgáltatásért keresse kollégáinkat bizalommal a lenti elérhetőségek bármelyikén!